Színtanácsadás – Milyen színek állnak neked jól?

Mi is a színtanácsadás? Úgy tudom,  hogy a színek ilyen irányú vizsgálatával, szín tanácsadással először Amerikában foglalkoztak. Én is több könyvet, cikket olvastam a témával kapcsolatban. Bonyolult vagy éppen egyszerűbb formában lehet róla olvasni, de elég nehéz eligazodni.

Megosztom a több mint 25 éves szépség tanácsadói múltam alatt szerzett tapasztalataimat. Ha törzsvásárló vagy, vagy csak úgy érdekel a téma olvasd tovább!

25 éve figyelem „jó színt választott-e?” Sokszor azt látom gyönyörű, csinos hölgyek, lányok, asszonyok esetében, csak egy kicsit kellett volna jobb színt választani és a szépség jobban kiemelkedett volna .  A párom már ismeri ezt a „hobbimat,”-  Gyakran megkérdezem a véleményét.-pl:”szerinted jobb lenne egy élénk piros szín helyett egy bordósabb piros?” „Tényleg , igazad van!”- hangzik a válasz.

Néhány alapgondolat:

Színek csoportja: meleg színek

hideg színek

Minden színnek van meleg és hideg árnyalata.  Én egyszerűen úgy fogalmaztam meg :-hideg árnyalat olyan mintha kékes fényen keresztül , meleg árnylat-mintha sárgás fényen keresztül néznénk a színeket.

Néhány alap hideg színek: hófehér         alap meleg színek: tört fehér, bézs,

rózsaszín,pink                               barackszín,lazacszín

fekete                                              barna

fenyő zöld                                      oliva zöld, khaki

bordós piros                                  rézvörös

tengerészkék                                 füstös kék

ezüst                                                arany

Szin típusok:

tavasz típus

nyártípus

ősztípus

téltípus

Ki milyen színtípusba tartozik? Ennek meghatározásánál a szemszín, hajszín, bőrszín és az egyéniség összessége a lényeges.

Tél típusúak: sötét haj, világos bőr, sötét szem, markáns egyéniség. -élénk, hideg színek állnak jól.

Nyár típus: világos barna haj, amely szürkés árnyalatú, szürkés bőrszín, szemszín is inkább világosabb, visszafogottabb egyéniség -pasztell hideg színek állnak jól!

Tavasz típus: nagyon világos hajszín, nagyon fehér bőr, általában kék szem, törékeny alkat, csendes személyiség: lágy meleg színek állnak jól.

Ősz típus: vöröses barna haj, kreol bőr, meleg barna szem- határozott egyéniség!

határozott meleg színek, az ősz színei állnak jól.

Nézd meg a fényképem: Én tél típus vagyok: sötét haj, világos bőr, középbarna,zöldes szem. Imádom az élénk színeket. kedvenc színeim: piros, fehér, fekete, sötét kék, ezüst, A meleg színektől sápadt, fáradt kinéztem lenn. Volt már ilyen.

Remélem felkeltettem az érdeklődésedet. Minden új regisztrált törzsvásárlóm személyre szóló szín tanácsadást kap.

Olvasd el ezt is